Sposób kondycjonowania soku sumakiem i plazmą w systemie przepływowym
Alternative title
Method of juice conditioning with sumac and plasma in a flow system
Type
Patent
Subtype
Invention
Authors/Creators
Publisher
Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej
Date
2022
Abstract PL
Przedmiotem zgłoszenia jest sposób kondycjonowania soku, który charakteryzuje się tym, że do wytłoczonego świeżego soku dodaje się przyprawę sumak ze zmielonego owocu sumaka w ilości od 1 do 30 g na 1 L soku i uzyskany ciekły produkt podaje się do przepływowego reaktora typu glidearc o częstotliwości od 10 do 200 Hz i o napięciu od 3,7 do 17 kV, do którego podaje się gaz procesowy, korzystnie w postaci powietrza i po jego przejściu przez łuk elektryczny kieruje się strumień gazu opuszczający reaktor na płytę odpływową umieszczoną pod wylotem gazu, na którą w sposób ciągły przy użyciu pompy perystaltycznej o wydajności od 1 do 380 ml/min podawany jest sok z dodatkiem sproszkowanego owocu sumaka.
Date of filing with the Polish Patent Office or with the competent office abroad
2022-09-02
Date of publication in ‘WUP’ or equivalent foreign bulletin
2023-09-11
Exclusive right number
Pat.243589
Statistics
Pawłat, J., Starek-Wójcicka, A., Kwiatkowski, M., Terebun, P., Zarzeczny, D., Krajewska, M., & Osmólska, E. (2022). Sposób kondycjonowania soku sumakiem i plazmą w systemie przepływowym. Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej. https://hdl.handle.net/20.500.14629/17293

No Thumbnail Available
Licence
Accessibility issue?Request a WCAG-compliant file
Publication available in collections: