Sposób kondycjonowania koktajlu sumakiem i plazmą w systemie stacjonarnym

dc.abstract.plPrzedmiotem zgłoszenia jest sposób obróbki koktajlu, który charakteryzuje się tym, że do reaktora typu glidearc o częstotliwości f od 10 do 200 Hz i o napięciu U od 3,7 do 17 kV podaje się gaz procesowy, korzystnie w postaci powietrza i po przejściu przez łuk elektryczny kieruje się strumień gazu opuszczający reaktor na koktajl wzbogacony sumakiem w ilości od 1 do 30 g na 1 L wyrobu umieszczony na podajniku przez czas od 30 do 1200 s.
dc.affiliationPOLITECHNIKA LUBELSKA
dc.affiliationUNIWERSYTET PRZYRODNICZY W LUBLINIE
dc.contributor.authorPawłat, Joanna
dc.contributor.authorStarek-Wójcicka, Agnieszka
dc.contributor.authorKrajewska, Marta
dc.date.accessioned2024-12-19T13:16:29Z
dc.date.application2022-09-02
dc.date.available2024-12-19T13:16:29Z
dc.date.issued2022
dc.date.publicationbup2023-01-30
dc.date.publicationwup2024-05-13
dc.description.classification
dc.description.classification
dc.description.classification
dc.description.classification
dc.description.classification
dc.description.classification
dc.identifier.bupBUP 05/2023
dc.identifier.patentPat.245106
dc.identifier.publicationP.442181
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14629/17924
dc.identifier.weblinkhttps://ewyszukiwarka.pue.uprp.gov.pl/search/pwp-details/P.442181
dc.identifier.wupWUP 20/2024
dc.languagepolski
dc.patent.countryPL
dc.patent.nameUrząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej
dc.publisherUrząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej
dc.subtypeInvention
dc.titleSposób kondycjonowania koktajlu sumakiem i plazmą w systemie stacjonarnym
dc.title.alternativeMethod of conditioning a cocktail with sumac and plasma in a stationary system
dc.typePatent
dspace.entity.typePublication
Files
Publication available in collections: