Nauka rozumowanej praktyki przemysłu gospodarskiego obejmująca piwowarstwo, gorzelnictwo, wyrabianie drożdży, wódek słodkich, octu, mączki, cukru z mączki i z buraków, wypalanie wapna, gipsu i cegły, otrzymywanie potażu, czyszczenie oleju, robienie mydła, masła i sera, wypiekanie chleba : dla użytku przy wykładzie i słuchaniu tych przedmiotów w zakładach przemysłowo-gospodarczych tudzież dla obeznania z niemi ziemian, techników i administratorów z 225 drzeworytami w dziele i 4-ma tablicami sztychowanemi. T. 2
dc.contributor.author | Otto, Friedrich Julius | |
dc.contributor.author | Siemens, Karl Georg | |
dc.date.accessioned | 2025-01-29T12:10:54Z | |
dc.date.available | 2025-01-29T12:10:54Z | |
dc.date.issued | 1872 | |
dc.description.physical | 460 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14629/18370 | |
dc.language | pl | |
dc.pubinfo | Warszawa | |
dc.publisher | J. Berstein | |
dc.rights | PublicDomain | |
dc.subject.en | distilling | |
dc.subject.en | brewing | |
dc.subject.en | baking | |
dc.subject.en | cheesemaking | |
dc.subject.pl | gorzelnictwo | |
dc.subject.pl | piwowarstwo | |
dc.subject.pl | piekarstwo | |
dc.subject.pl | serowarstwo | |
dc.subtype | Monograph | |
dc.title | Nauka rozumowanej praktyki przemysłu gospodarskiego obejmująca piwowarstwo, gorzelnictwo, wyrabianie drożdży, wódek słodkich, octu, mączki, cukru z mączki i z buraków, wypalanie wapna, gipsu i cegły, otrzymywanie potażu, czyszczenie oleju, robienie mydła, masła i sera, wypiekanie chleba : dla użytku przy wykładzie i słuchaniu tych przedmiotów w zakładach przemysłowo-gospodarczych tudzież dla obeznania z niemi ziemian, techników i administratorów z 225 drzeworytami w dziele i 4-ma tablicami sztychowanemi. T. 2 | |
dc.type | Book | |
dspace.entity.type | Publication | en |
Files | ||
Publication available in collections: |