Praktyczne gorzelnictwo obejmujące najnowsze i najlepsze sposoby wyrabiania drożdży, zacierania kartofli i zboża, prowadzenia fermentacyi, i destyllowania za pomocą pary, z opisaniem potrzebnych apparatów i machyn tudzież zakładanie i urządzanie gorzelni podług najnowszych zasad

dc.contributor.authorGumbinner, Julius Ludwig
dc.contributor.translatorLeśniewski, Paweł Eustachy
dc.date.accessioned2025-01-31T09:44:18Z
dc.date.available2025-01-31T09:44:18Z
dc.date.issued1841
dc.description.physical338
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14629/18388
dc.languagepl
dc.pubinfoWarszawa
dc.publisherS. H. Merzbach
dc.rightsPublicDomain
dc.subject.endistilling industries
dc.subject.enalcohol - production
dc.subject.plgorzelnictwo
dc.subject.plalkohol - produkcja
dc.subtypeMonograph
dc.titlePraktyczne gorzelnictwo obejmujące najnowsze i najlepsze sposoby wyrabiania drożdży, zacierania kartofli i zboża, prowadzenia fermentacyi, i destyllowania za pomocą pary, z opisaniem potrzebnych apparatów i machyn tudzież zakładanie i urządzanie gorzelni podług najnowszych zasad
dc.typeBook
dspace.entity.typePublicationen
Files

Original bundle

Name:
praktyczne_gorzelnictwo.pdf
Size:
37.75 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Licence:

License bundle

Name:
license.txt
Size:
299 B
Format:
Item-specific license agreed to upon submission
Description:
Publication available in collections: