Praktyczne gorzelnictwo obejmujące najnowsze i najlepsze sposoby wyrabiania drożdży, zacierania kartofli i zboża, prowadzenia fermentacyi, i destyllowania za pomocą pary, z opisaniem potrzebnych apparatów i machyn tudzież zakładanie i urządzanie gorzelni podług najnowszych zasad
dc.contributor.author | Gumbinner, Julius Ludwig | |
dc.contributor.translator | Leśniewski, Paweł Eustachy | |
dc.date.accessioned | 2025-01-31T09:44:18Z | |
dc.date.available | 2025-01-31T09:44:18Z | |
dc.date.issued | 1841 | |
dc.description.physical | 338 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14629/18388 | |
dc.language | pl | |
dc.pubinfo | Warszawa | |
dc.publisher | S. H. Merzbach | |
dc.rights | PublicDomain | |
dc.subject.en | distilling industries | |
dc.subject.en | alcohol - production | |
dc.subject.pl | gorzelnictwo | |
dc.subject.pl | alkohol - produkcja | |
dc.subtype | Monograph | |
dc.title | Praktyczne gorzelnictwo obejmujące najnowsze i najlepsze sposoby wyrabiania drożdży, zacierania kartofli i zboża, prowadzenia fermentacyi, i destyllowania za pomocą pary, z opisaniem potrzebnych apparatów i machyn tudzież zakładanie i urządzanie gorzelni podług najnowszych zasad | |
dc.type | Book | |
dspace.entity.type | Publication | en |
Files | ||
Publication available in collections: |